російська армія посилила обстріли деокупованих населених пунктів Херсонщини, особливо Білозерської та Дар’ївської громад, прибережних сіл Бериславського району та передмість Херсона. Останніми тижнями ворог скидає на села керовані авіабомби, є багато руйнувань, люди гинуть у власних домівках. Через складну ситуацію діти вимушені постійно жити у підвалах, не можуть навчатися й перебувають у стресовому стані.
Поліція спільно з волонтерами та представниками Херсонської ОВА проводить евакуацію з небезпечних районів. Для цього обходять кожен будинок, розмовляють з батьками та переконують родини виїжджати якомога швидше подалі від місць, де не вщухають обстріли.

Станом на кінець квітня спеціальні евакуаційні групи евакуювали з небезпечних зон 366 дітей. Сім’ї з дітьми вивозили у броньованих автомобілях, на малечу одягали спеціальні бронежилети та каски. Найбільше евакуйованих з Херсонського району – 137 дітей, з Бериславського – 131, з передмість Херсона – 69 і 29 дітей – з двох сіл Каховського району.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!