“Ксенофобия, нацизм, экстремизм во всех видах”. Пам’ятаєте? Саме так спікерка російського мзс марія захарова прокоментувала бажання, як вона висловилася, “делиться борщом”. Минув час, і Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури, більш відома нам під назвою ЮНЕСКО, внесла український борщ до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує термінової охорони. Але і після цього окупанти не перестали називати борщ “рускім”. Ось і в “дєнь народного єдінства”(судячи з усього, велике на росії свято) в окупованому Генічеську варили «народний борщ», для якого використали “рецепты с разных регионов России”. Принаймні, так інформує telegram-канал “администрации Херсонской области”.

Як пишуть, м’ясо і овочі для страви закупили (а, може, як завжди – у когось під дулами автоматів забрали) зайди-“єдінороси”. А їх “руководитель гуманитарной миссии” ігор кастюкевич навіть взявся допомагати куховарити “главе ВГА Генического района” олені терських. Борщ гауляйтерка та її “шеф” варили у польовій кухні.
Чи смачно вийшло у злочинців, не знаємо. Але той самий канал пише, що смачно. Настільки, що страву похвалили на рашистських позиціях, куди її відвезли (самі чомусь кастюкевич і терських їсти борщ не захотіли). Більш того, один з воронежців, які знаходились на позиції, розчулився увагою «руководителей» настільки, що видав: “Борщ был насколько вкусным, как у моей любимой жены, от которой я жду сыночка”. Так і хочеться додати: рости маляті без батька-дурня!
Гастрономічні сюрпризи того дня борщем не обмежились. Рашисти пригощали бажаючих кашею і чаєм. Дійство відбувалось у Стрілковому, розміщеному впритул до адмінмежі тимчасово окупованої Херсонщини з тимчасово окупованим Кримом. Мабуть, аби у випадку чого швидше втекти. Перед кашею перед любителями “руского міра” виступила вищезгадана терських і більш “високопоставлений” володимир сальдо.

Самозваний “губернатор” передав присутнім привіт від тезки-тирана путіна, який… не повірите!.. надіслав йому телефонограму. Мабуть, у зрадників це вважається проявом царської любові. Причому про «царя» сальдо говорив з непокритою головою, а от під час покладання квітів до обеліску слави кепку не зняв. Разом з ним обеліск своєю присутністю осквернили не лише олена терських, а й її заступник віктор разумний, “председатель общественного совета при администрации Генического района” олександр пономарьов та інші зрадники.

Після того у Стрілківському БК рашисти провели концерт, а далі, увійшовши у азарт, перенесли “гуляння” у Генічеськ.

Там, з допомогою артистів-запроданців (так, ведучим свята, як і більшості попередніх заходів від рашистів, був колишній працівник відділу культури Генічеської міської ради олександр салов) олена терських вручила паспорти громадян рф “аж” шести перевертням.
Борис ВИНОГРАДОВ.
Для фото використано скріншоти з пропагандистського відео.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!