Коли розпочався масований обстріл, група вибухотехнічної служби поверталася Бериславським шосе із завдання. У групі була інспекторка-кінологиня з Київщини Олена Петролай, яка прибула до Херсона наприкінці квітня у складі зведеного загону поліцейських.

Разом із колегами сержант кинулася на допомогу потерпілим. Після влучання ворожого снаряду всередині магазину залишалося чимало людей, вхід виявився заблокованим уламками металоконструкцій, у торгівельному залі були поранені та загиблі. Поліцейські почали розбирати завали, щоб допомогти вибратися людям, надавали їм домедичну допомогу, зупиняючи кровотечі. Травми були просто жахливі-рвані рани, проникаючі поранення, відірвані кінцівки – пригадує жінка. Через тяжкий стан постраждалих їх не можли вивести на вулицю, а за кілька хвилин стався другий приліт з РСЗВ… Через сильну напругу Олена не одразу відчула, що її поранило осколками. Вибуховою хвилею поліціянтку відкинуло на землю і лише потім вона побачила свої закривавлені руки і ноги. Жінку шпиталізували. Зарад вона проходить лікування у Миколаєві. Щойно одужає, Олена хоче повернутися в Херсон.

Разом зі службовою вівчаркою Паном допомагатиме колегам у розмінуванні. Ще хоче дочекатися звільнення лівобережжя, особливо Арабатської Стрілки, звідки сама родом. До початку повномасштабного вторгнення поліцейська несла службу на блокпосту Чонгар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!