Окупаційні телеграм-канали повідомляють про призначення гауляйтера Нижніх Сірогоз, який до окупації працював Новотроїцьким сільським головою, петра збаровського «министром агропромышленного комплекса». Проте колаборант і до цього був цікавим для наших правоохоронних органів.
«Збаровський Петро Миколайович підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність, тобто добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора», – написано у повідомленні обласної прокуратури про підозру ще 19 січня цього року. Така діяльність, написано у ККУ, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.


На щастя, у немилість зрадник потрапив і у прибічників «русского мира». Так, на популярному серед сепаратистів телеграм-каналі «Херсонский типчак» наведено слова постійної підписниці: «Многих интересует, как подбираются кандидатуры на должность министров». На думку невідомої авторки, така людина, як збаровський, бути «міністром» не може апріорі, бо у березні 2022 року, на початку вторгнення росії, очолював патріотичну ходу новотройчан. Тоді вони пройшлись селищем з державними прапорами і вигуками «Слава Україні!» Бачили збаровського і на наступному мітингу біля обеліску Слави, де там само збирались патріоти. «В это время уже есть погибшие ребята, которые пришли нас освободить от нацизма», – з докором пише авторка.
Отже тепер зраднику потрібно боятись не лише українських правоохоронців, а й тих, «которые пришли нас освободить от нацизма», які, по факту, самі і є нацистами.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!