На тимчасово окупованій частині Херсонщини бізнесменів, котрі пішли на співробітництво з рашистською «владою», фінансово карають… шахраї. Від імені підрозділів федеральної податкової служби рф вони розсилають приватним підприємцям платіжні повідомлення про необхідність перерахувати певну суму єдиного податку. Але «з огляду на перехідний період» пропонують вносити його у гривнях готівкою через «мобільні каси». Побоюючись відправки на підвал за непослух, платники виконують умови й вносять гроші. А потім з’ясовують, що їх обдурили.

Явище набуло такого розповсюдження, що колабораціоністські адміністрації у «муніципальних округах» починають розсилати попередження, аби вносили єдиний податок тільки через банки.

Таким чином, довірливим підприємцям доводиться платити двічі – один раз аферистам, другий – загарбникам, котрі також є злочинцями. До речі, подібні злочини є «винаходом» саме російського кримінального світу. У рф вже років із десять власники квартир отримують від шахраїв «платіжки» за сплату комунальних послуг, де вказані реквізити якихось «лівих» фірм. Споживач вносить гроші за цими реквізитами і за якийсь час виявляє, що залишається боржником за «комуналку», ще й пеня додалася. На окупованих територіях відбувається, по суті, те саме – хіба що «технологію» випробовують не на власниках нерухомості, а на бізнесменах.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!