«Минздрав области получил поручение срочно навести порядок в госаптеках, – прозвітував днями голова окупаційного уряду Херсонської області андрєй алєксєєнко. – Пустые полки при завышенных ценах – абсолютно недопустимая ситуация».
За словами гауляйтера, «минздрав» вже знизив націнку на ліки у так званих державних аптеках до 3%, а асортимент планують розширити до 1600 найменувань. А ще алєксєєнко висловив бажання, аби таких аптек було не 10, як зараз, а вчетверо більше: «При больницах будет 16 базовых, ещё 24 – это аптечные пункты при ФАПах в сельских территориях».
Одночасно окупаційна прокуратура перевірила комерційні аптеки і «несподівано» «выявила нарушения в ценообразовании на жизненно важные лекарства». Націнка на такі, як пише окупаційна «Надднепрянская правда», перевищувала 110%, але її, буцімто, вже знизили.
Тим часом, як повідомили редакції мешканці окупованого Генічеська, це «зниження» не дуже помітно. Наприклад, екстракт валеріани (50 таблеток) у місті, у середньому, продають за 88 рублів, тоді як у звільненому Херсоні його можна купити за 44 грн. 90 коп. Чи візьмемо ортофен (30 таблеток), який у Генічеську коштує 52 рублі, а у обласному центрі – 16 грн. 55 коп.
Ще й додайте сюди, що чи не більшість ліків, які везуть на окуповану територію, фальсифіковані. «Ефекту жодного. Мабуть, крейда», – часто скаржаться з цього приводу хворі.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!