“Поквартирні обходи СБУ. Гестапо перевіряє телефони. Будьте уважні!”, – пише окупаційний телеграм-канал “Смерш Херсон”. На тому ж каналі читаємо ще одну фейкову “новину” про херсонця Д., який “о 18.00 повертаючись додому з магазина, у дворі свого будинку зустрів двох невідомих чоловіків у військовій формі, що розпивали спиртні напої. Вони запропонували випити за перемогу, і він не зміг відмовитись. Близько 19.00 компанія піднялась до нього у квартиру і продовжила розпивати спиртні напої. Пізніше громадянин отримав удар у потилицю, втратив свідомість, а коли прийшов до тями, виявив пропажу грошових коштів у розмірі 30 тис. гривень, смартфона Apple iPhone 13 Pro Max 256 GB і ноутбука Apple MacBook Pro 16”.
Такий самий смартфон, запевняють пропагандисти, “четверо невідомих у військовій формі вкрали у херсонця Є. О 14.00 вони купили у нього матраци, а коли виносили куплене, вкрали ноутбук Lenovo V14, фотоапарат Canon EOS 2000D з об’єктивом Canon EF-S 18-135 mm і смартфон. Вартість вкраденого орієнтовно оцінюється у 70 тис. гривень”.
На каналі окупаційної адміністрації Нової Каховки можна прочитати детективну “історію” про те, як “у м. Херсон о 13.00 троє невідомих у військовій формі ЗСУ підійшли до припаркованої біля будинку громадянки Є. машини Lancia Dedra I чорного кольору, яка належала її чоловіку. Жінку вигнали з машини, а чоловіка скрутили і посадили на заднє сидіння, після чого зникли у невідомому напрямку. Телефон чоловіка до цих пір вимкнений. Місцезнаходження невідоме”.
На перший погляд здається, що такі «новини» пропагандистам важко видумувати. Проте, це не так, адже достатньо просто брати повідомлення про те, що коять рашисти на лівобережжі. Потім підставляють туди ЗСУ і Херсон та продовжують атакувати і так слабкі мізки більшості росіян.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!