Інкримінували Чередніченку колабораціонізм. Відомо, що саме він очолив окупаційний «Фонд майна Херсонської області».

Своєї любові до раші колаборант не приховував давно. У 2009 – 2011 роках Чередніченко був радником представника однієї з російських компаній в Україні. У жовтні 2013 року він був одним з ініціаторів створення об’єднання “Відродження Полтави”, яка потім поширювала сепаратистську газету “Новоросія”.
У 2014 році Сергій Чередніченко балотувався у Верховну Раду, а з серпня 2015 року він працював на телебаченні. А у жовтні 2015 року – обрався у Полтавську міську раду від політичної сили тодішнього президента Петра Порошенка.
Вже у липні 2016 року він склав повноваження депутата. У тому ж році Сергій Чередніченко влаштувався працювати на Полтавське обласне КП “Профдезінфекція”.
У лютому 2018 року він очолив Полтавську міську організацію Соціалістичної партії України. А у 2019 році – всю СПУ.

Саме Чередніченка вважали причетним до провокації у Нових Санжарах на початку пандемії коронавірусу, яка призвела до сутичок між місцевими жителями і правоохоронцями.

У 2021 році Сергія Чередніченка засудили до 3 років в’язниці за побиття тодішнього заступника мера Полтави Андрія Ляміна. Але він зник і у 2022 році з’явився на окупованій росіянами Херсонщині.

У червні 2022 року він обійняв посаду так званого «голови Фонду майна Херсонської області».

Він забезпечує функціонування незаконно створеного органу при окупаційній владі, прийняття працівників на роботу, затверджує положення про структурні підрозділи так званого “Фонду”, видає накази та розпорядження.

По справі про колабораціонізм Чередніченку загрожує від 5 до 10 років в’язниці (з додатковими обмеженнями та конфіскацією майна або без такої).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!