Не складається у окупантів з кадрами. Ніяк не складається. Телеграм-канали окупаційних адміністрацій просто переповнені вакансіями, на які ніхто не хоче йти. До вашої уваги перелік професій, представників яких зараз найбільше потребують рашисти.

Окупаційна служба зайнятості у Новотроїцькому шукає економістів, лікарів, вчителів, слюсарів, працівників культури і дозвілля, вихователів дитсадків, підсобних робітників, виноградарів, машиністів-трактористів, бібліотекарів, торгових представників, спеціалістів по роботі з громадянами у «мфц». На окупаційне підприємство «Очисні споруди» у Скадовську потрібні працівники з благоустрою, тракторист, водій автовишки, працівники для косіння трави. У тому ж місті окупаційна «Пошта Херсон» шукає начальника відділення поштового зв’язку, інструктора, менеджера по роботі з бізнес-сегментом, менеджера з продажів, бухгалтера, економіста, інженера-програміста, робітника з комплексного обслуговування і ремонту споруд.

Окупаційне міністерство охорони здоров’я у Генічеську потребує спеціалістів у контрольно-ревізійний та відділи ліцензування, безпеки, цифровізації і оптимізації, матеріально-технічного постачання. Обіцяють зарплату від 70 тисяч рублів і «повний соцпакет». Фейкове «унітарне» підприємство «Херсонобленерго» з базуванням у Скадовську шукає машиніста автовишки і автогідропідйомника, майстра з обслуговування розподільчих мереж, майстра групи служби підстанцій, електромонтера з ремонту апаратури, релейного захисту і автоматики, техніка. Рівень оплати, пишуть, «достойний».

В окупаційний «Каховський водоканал» потрібні начальник відділу охорони праці, бухгалтер для нарахування заробітної плати, юрисконсульт. Для працевлаштування потрібен паспорт громадянина рф. Така сама вимога для бажаючих працювати бухгалтером з нарахування зарплатні в окупаційній ДЮСШ «Лідер» у Каховці і спеціалістом відділу спорту у фейковій адміністрації. Сільгосппідприємство «Асканійське» в окупованій Тавричанці шукає бухгалтера, офіс-менеджера, юриста, кадровика, водія категорії Е, доярку, тракториста, зоотехніка, ветлікаря, комбайнерів.

Відділення окупаційного фонду пенсійного і соціального страхування у Генічеську має потребу у юристах, спеціалістах відділу кадрів, відділу закупівель, пенсійного забезпечення, призначення пенсій і соціальних виплат.

Окупаційна служба зайнятості у Новій Каховці пропонує вакансії фармацевта, провізора, слюсаря з ремонту та обслуговування дизельних генераторів, комірника, прибиральниці службових приміщень, водія категорії В, різноробочого, соціального працівника, бухгалтера, листоноші та електромонтера.

Які з цих вакансій справжні, а які подано з метою показати, що в окупації «кипить робота», сказати не беремось. Але те, що окупанти досі не можуть побороти кадровий голод (а, отже, наші земляки відмовляються їм прислужувати), тішить.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!