У період нерестової заборони працівники сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління поліції патрулюють водойми деокупованих територій області.

Так, на озері Біле, що є територією Національного природного парку «Нижньодніпровський», поліцейські виявили два факти браконьєрства. На гарячому затримали двох чоловіків, які рибалили з незаконними знаряддями лову. У браконьєрів вилучили човен, 3 сітки загальною довжиною 180 м та рибу: лящ, сазан, карась і т.д. Під час подальшого патрулювання цієї території поліцейські помітили ще одного браконьєра. У чоловіка вилучили човен, 2 сітки загальною довжиною 95 м та рибу: лящ і карась. Відомості про кримінальні правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань. За попереднім підрахунком сума завданих збитків державі сягає близько 350 тисяч гривень.
Також на березі Дніпро-Бузького лиману, це теж територія Національного природного парку «Нижньодніпровський», поліцейські виявили двох громадян, які рибалили з сітками та ятерами. Під час огляду в них вилучили й улов: бичок, короп, карась, товстолоб, раків, а також гумовий човен, сітки та 32 ятери. Сума завданих збитків державі – майже 5 мільйонів гривень. За вказаним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» ККУ. Також на місце правоохоронці викликали співробітників Державної екологічної інспекції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!