Самозваний «сенатор» константін басюк, начепивши шеврон «Каховский плацдарм», відвідав Нову Каховку. Там разом з гауляйтером володимиром леонтьєвим (який любить, але поки «соромиться» носити форму з шевронами нацистської Німеччини) вони поговорили про комплектацію карального батальйону «імені В.П. Маргелова». Після того парочку бачили усміхненою у місцевому «Соцмаркеті», який до окупації був АТБ.


«Саме тут роблять покупки всі верстви населення і можна отримати більш-менш об’єктивну картину про ціни і настрої у суспільстві», – написав згодом «сенатор» у своєму телеграмі. А ще додав, що разом з помічниками «зафіксував», що ціни на хліб, овочі, крупи, напівфабрикати, консерви, м’ясо і рибу «у цілому нормалізувались».
«Можемо констатувати, виходячи з наших підрахунків середньої зарплати у Херсонській області у розмірі 40 – 45 тис. руб., що житель області може забезпечити собі прийнятне харчування», – зробив висновок непроханий гість. Тобто пенсіонери, яким щомісяця, мов кістку собаці, кидають по 10 тисяч рублів (менше у 4 – 4,5 рази за озвучену басюком суму), харчуються неприйнятно. І це навіть, якщо не заглиблюватись у «підрахунки» щодо середньої зарплати – більшість мешканців окупованої частини області втратили роботу і заробіток.


А пенсіонерів дійсно довели до зубожіння. Тож їм доводиться радіти не лише грошовим, а і продуктовим подачкам від рашистів, які останні називають гуманітарною допомогою. На тижні, що минає, її отримали, наприклад, мешканці деяких сіл Каховського району. Давали не всім, а лише людям, старшим 80 років, багатодітним, матерям і батькам-одинакам, інвалідам і «евакуйованим» з лінії фронту. Набори були більш-менш однаковими.


У Костогризовому, наприклад, продуктовий набір складався з 2 кг гречки, 1 кг цукру, 1,5 кг спагеті, 3 банок рибних консервів і 3 банок тушонки. Разом з цим обов’язково треба було взяти «Комсомольскую правду» і сфотографуватись.


У Чорнянці продуктові набори отримали діти минулої війни. Спагеті у них замінили макаронами, рибні консерви забрали, банку тушонки залишили одну, додали трішки вершкового масла і цукерок. Оскільки пакетів для бабусь і дідусів чомусь не знайшлось (невже колаборанти і їх крадуть?), карамельки висипали просто на рашистські агітки.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!