Поки Міністерство оборони Німеччини оголошувало про найбільший пакет допомоги Україні з моменту вторгнення росії у розмірі 2,7 млрд євро, а Президент Зеленський відвідував цю країну з державним візитом, в окупованому рашистами Генічеську повним ходом продавали німецький шоколад. Звісно, торгує ним не уряд дружньої нам країни, але від того не легше. Важко усвідомлювати, що німецький виробник платить податки у бюджет росії, яка потім використовує ці кошти на вбивство українців.

Мова про компанію Ritter Sport, продукцію якої можна купити у найбільшому у мікрорайоні Генічеська супермаркеті Family market. Шоколадки компанії легко розпізнати – вони квадратної форми, кожна вагою по 100 г. Молочний Ritter Sport з солоним кеш’ю коштує 117 рублів, з родзинками і фундуком та з карамельним мусом і мигдалем – так само. Молочний з солоною карамеллю вартує 129, з вафлею і какао – 134 рублі. Молочний з цільними лісовими горіхами, як і білий з такою ж добавкою і пластівцями продають за 144 рублі. Темний (екстра какао) шоколад коштує 161 рубль.

В Україні Ritter Sport також неважко знайти. У супермаркетах «Сільпо», наприклад, плитку темного продають нині за 74 грн. 99 коп. Так само коштує білий з цільними лісовими горіхами. Молочний з цільними лісовими горіхами вартує 71 грн. 49 коп. Приблизно так само продукція німецької компанії коштує в інтернет-магазинах Rozetka і prom.ua.

Якщо користуватись курсом НБУ, на підконтрольній території України шоколад цього виробника коштує майже так само, як і в окупованому Генічеську, куди його доставляють з росії. Чому ж Ritter Sport попри війну продовжує там бізнес? Як пише з посиланням на Handelsblatt «Економічна правда», у компанії кажуть, що «не легко прийняли таке рішення». Зупинка поставок на російський ринок, мовляв, викликала б різке зменшення виробництва, «а, отже, і серйозні наслідки… для незалежного середнього сімейного бізнесу».

Висновки робимо самі.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!