СБУ встановила особу ще одного військового рф, причетного до масованих артобстрілів Херсона та вбивств мирних жителів. Це підполковник дмітрій жаркіх – командир 8-го окремого артилерійського полку 22-го армійського корпусу берегових військ чорноморського флоту рф. Народився в Україні. Саме він 24 грудня 2022 року віддав наказ на вогневий удар по центру Херсона з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» з лівого берега Дніпра. Тоді рашисти поцілили в Центральний ринок, супермаркет, житлові будинки, лікарню пункт видачі гуманітарної допомоги. Внаслідок ворожого обстрілу загинуло 11 мирних жителів, ще 64 отримали поранення. Більшість з потерпілих – жінки та люди похилого віку. Згодом жаркіх у кремлі вручили нагороду – за терор цивільного населення України.


За даними слідства, воєнний злочинець ще у 2014 році брав активну участь у захоплені Криму. Його полк дислокувався на території окупованоного півострова.
Після повномасштабного вторгнення підпорядковані фігуранту підрозділи були задіяні на південному фронті.
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!