Заробити на окупованому лівобережжі нині дуже важко. Пенсіонери, яким щомісяця поки ще дають по 10 тисяч рублів, якось виживають. У інших – вибір невеликий.

У «столиці» окупованого краю, як повідомили редакції генічани заробіток нині переважно один – рити окопи на Арабатській Стрілці. За день земляних робіт окупанти обіцяють платити по 3 тисячі рублів. Робота, як легко здогадатись, важка. Даних про те, чи комусь вже заплатили, не маємо.

Хто точно заробляє – це комунальники. По 30 тисяч і більше. Звісно, за місяць. Вижити (але не жити) на такі гроші можна. Зарплату від 30 тисяч обіцяють, судячи з оголошення у соцмережах, і в окупаційному Каховському РЕМ. «Офіційне працевлаштування» обіцяють електромонтеру з експлуатації розподільчих мереж, майстру, диспетчеру оперативно-диспетчерської групи, інспектору, водію-машиністу автовишки, головному інженеру. Аби працювати, треба мати паспорт громадянина рф.

В окупаційне КП «Комунальний сервіс Каховки» потрібні робітники з благоустрою, різноробочі та бульдозерист. Розмір зарплати не уточняється, але написано, що вона «достойна і своєчасна». Так само потрібен паспорт держави-агресора.

«Достойну» зарплатню обіцяють рашисти фельдшерам, старшому фельдшеру та медсестрам, які зголосяться працювати на Каховській станції швидкої допомоги. Паспорт рф, що цікаво, при працевлаштуванні не потрібен.

У «державний заклад на федеральну державну цивільну службу на території Херсонської області» (чомусь без конкретики, але мова, скоріш за все, йде про Генічеськ) потрібні заступник начальника відділу (в оголошенні обіцяють зарплату 50-55 тисяч рублів на місяць), ведучий спеціаліст-експерт (40-45 тисяч), спеціаліст-експерт (30-35 тисяч), старший спеціаліст другого розряду (20-25 тисяч). Крім зарплати, окупанти обіцяють щоквартальні премії і поселення у залишені господарями квартири.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!