До 79-ої річниці депортації кримських татар з Криму в окупованій Новоолексіївці Генічеського району о 12.00 18 травня відбувся мітинг на площі біля Скорботної матері, а за годину у тамтешній мечеті пройшов траурний молебень (дуа).

«Проходить час, але пам’ять і біль про невинні жертви не стихає у наших серцях, – звернулась до тамтешніх представників депортованого у 1944 році народу гауляйтер Генічеського району олена терських. – Пережите зобов’язує нас відповідально ставитись до завдання зміцнення стабільності, відновлення миру і порядку. Події історії вчать берегти традиції добросусідства, що століттями допомагали жити у нашій великій багатонаціональній країні». Під останньою зрадниця розуміла, звісно, росію, а те, наскільки вона була щирою, зрозуміло зі слів «мир» і «добросусідство», які для цієї країни є порожнім звуком.

Фейкову голову району на мітингу оточували колишній делегат Курултаю, а нині фейковий помічник фейкового губернатора Херсонщини і підприємець енвер абдураімов та колишній очільник Херсонського регіонального Меджлісу, а нині гауляйтер Новоолексіївки асан алієв. Перший назвав Херсонщину «регионом современной России», якому «будет уделяться внимание с особым пристрастием». А ще пообіцяв кримським татарам «в ближайший год за внебюджетные средства при поддержке органов власти Херсонской области» встановити пам’ятник депортованим. Поки ж рашисти обмежились табличкою на камені «На этом месте будет установлен памятник жертвам депортации 1944 года».    

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!