Через кілька днів після заборони жителям Нижніх Сірогоз поливати присадибні ділянки, городи і садки колаборанти вирішили все ж пояснити, чому це не можна робити. «У зв’язку зі спекотною погодою, що встановилася, і зниженням тиску у водопровідній мережі, збільшенням аварійних ситуацій», – написано у телеграм-каналі окупаційної адміністрації. Доказом останній причині мають слугувати фото латання дірки у водонапірній вежі.

«Заборонений полив з водопровідної мережі шлангами присадибних ділянок, городів, садів незалежно від наявності або відсутності індивідуального приладу обліку води», – нагадали прихвостні окупантів. А щоб ніхто, не дай, Боже, не витягнув поливалку на город, додали, що відповідати у такому випадку доведеться за порушення федерального закону «Об общих принципах организации местного самоуправления РФ», а не лише російського адмінкодексу. При цьому ще й погрожують забирати поливну апаратуру.

Але при цьому колаборанти «великодушно» дозволили черпати воду відрами з Балки Великі Сірогози, де її, до речі, не так вже і багато.

Проблеми з водою є і у сусідній Іванівській громаді. Змучившись від відключень, тамтешні жителі звернулись за допомогою в окупаційне «Басейнове управління водних ресурсів Херсонської області». Там їм відповіли, що займаються лише «вилученням водокористувачами води з Каховського магістрального каналу з використанням водозабірних споруд (насосних станцій зрошення) для поливу сільськогосподарських культур».

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!