Почалася як фарс і закінчується фарсом спроба окупантів «перезапустити» дитячий театр у Херсоні. Обласний академічний ляльковий театр фейкова «влада» перетворила на рашистський театр юного глядача, але його професійна трупа виїхала на вільні землі, й навіть самодіяльні актори співробітничати з новим розважальним закладом не захотіли. Тож «призначений» туди «кабацький співак» (так він сам себе називає) Олександр Подереча був і директором, і художнім керівником, і єдиним актором, котрий ставив у театрі юного глядача вечірні спектаклі з позначкою 18+.

Але публіка зусиль вульгарного фіґляра не оцінила і на його шоу ходити відмовилася навіть безкоштовно. Тож Олександр Подереча з полегшенням зустрів звістку про евакуацію і швиденько вшився на лівий берег Дніпра. Тепер згодовує свої «моноспектаклі» російським мобікам у Генічеську.

«Наскільки мені відомо, фейковий театр юного глядача зараз існує при будинку культури в селищі Новотроїцькому, а рашистський облмуздрамтеатр перебрався до БК в Скадовську. Та з подальшим наступом української армії цим «акторам погорілого театру» доведеться чимчикувати в Расєю», – коментує ситуацію журналісту NewDay ua директор і художній керівник Херсонського обласного академічного театру ляльок Віктор Гаврилюк.  

Нині ж ляльковий театр Херсона гастролює по селах громади Коломиї. У  планах його колективу – листопадові виступи у Львові та Івано-Франківську. Але актори потроху готуються до повернення у рідне місто після його звільнення ЗСУ. Вже намітили й перший спектакль із промовистою назвою «Легенда про Чорнобаївку», який покажуть херсонським школярам.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.       

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!