У співпраці з робітником 3 відділу 9 управління Департаменту оперативної інформації фсб рф Сергієм Сініциним обвинувачують Валерія Літвіна. Він допомагав агенту фсб порадами, що стосувались осіб, яких можна було б залучити до роботи в окупаційних органах “влади” у Херсоні та області.

Раніше Літвін служив у правоохоронних органах та звільнився у званні генерал-майор міліції, під час тимчасової окупації Херсона пішов на співпрацю з окупантами. Він керував процесами встановлення та утвердження влади окупаційних військ, координував створення псевдоправоохоронних та незаконних судових органів на території області.
 
Роль колаборанта полягала у наданні куратору з рф інформації про осіб, яких можна залучити до співробітництва і роботи в окупаційних органах влади. Літвін особисто схиляв до співпраці з російськими окупантами колишніх колег з органів Міністерства внутрішніх справ / Національної поліції України.

Також відомо, що Валерій Літвін, який працював на одній з керівних посад у “Херсонобленерго”, передав своє службове авто представнику фейкової адміністрації підприємства.

Розслідування триває. Літвіну заочно загрожує кримінальна відповідальність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!