«Головна відмінність майбутніх виборів від проведеного у минулому році референдуму у тому, що у нас виборча система формується на 5 років, відповідно до російського законодавства, – заявила в інтерв’ю окупаційній «Надднепрянской правде» голова окупаційної виборчої комісії Херсонської області марина захарова. – Буде повністю сформована вся структура для виконання функцій стосовно електоральних кампаній не лише у вересні цього року, але й інших виборчих процесів, включно з виборами президента Російської Федерації, які відбудуться у березні наступного року».

Наразі на вибори в «обласну думу» зареєстровано 3 політичні партії – «єдіная росія», «кпрф» і «справєдлівая росія – за правду». Перша партія цими днями якраз проводить попереднє голосування, під час якого, буцімто, обирають, хто ж братиме участь у виборах восени. І слід зазначити, що окупанти зробили майже все можливе, аби сфальсифікувати їх результати.

Комітет державної думи рф з законодавства затвердив поправки стосовно проведення виборів в умовах військового стану. Відповідно до них, списки виборців можуть бути в електронному вигляді, а підписати їх буде можна електронними підписами голови і секретаря дільничної комісії. По-друге, при підрахунку голосів можуть бути присутніми лише свої, оформлені за трудовою угодою «журналісти».

Логотипом «єдіного дня голосованія» вибрали латинську V у кольорах триколора. «Як символ підтримки наших воїнів, які борються за Росію», – прокоментувала голова цвк росії елла памфілова, яка нещодавно незаконно порушила наш державний кордон, побувавши на окупованих територіях. Її заступник ніколай булаєв додав, що «защітнікі» теж зможуть проголосувати – для них ледь не на передовій будуть створені екстериторіальні дільниці. Туди, мабуть, навіть свої пропагандисти їхати не захочуть, а «чужих» не пустять, тож можливості для фальсифікацій – просто безмежні.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!