«24 травня 1925 року на світ з’явилась газета «Комсомольская правда», – повідомляє окупаційна адміністрація Херсонської області. – Це був перший номер видання, створеного спеціально для молоді, яка грала важливу роль у побудові соціалістичного суспільства… Зараз газета «Комсомольська правда» продовжує свою роботу, залишаючись одним з найавторитетніших і найпопулярніших інформаційних ресурсів в Росії. Варто зазначити, що для Херсонської області видається регіональний спецвипуск». Лише вже не для молоді, а для пенсіонерів, від яких побудова капіталістичного суспільства «з російською специфікою» ніяк не залежить.
А ще, щоб читати той спецвипуск, треба мати або залізні нерви, або не мати мізків. Наприклад, у свіжому № 18 ціла шпальта віддана під псевдоаналітичний матеріал «7 причин, почему Украина стала террористическим государством».
Ось декілька «перлів» звідти:
«Любые города, откуда выбивают ВСУ, они стараются сровнять с землёй по принципу «не доставайся же ты никому». От Мариуполя оставили руины, то же с Бахмутом».
«В Мариуполе мирным жителям не давали эвакуироваться – били артиллерией по колоннам, по «зелёным коридорам». Свои опорные пункты националисты организовывали в роддомах и больницах, школах и детских садах. При этом людей оттуда не вывозили».
«Сеть взорвало видео, где бандеровские боевики и их наёмники издеваются над нашими солдатами, сдавшимися в плен, потерпевшими поражение в бою. Им на камеру простреливают колени, безоружных расстреливают в затылок, режут им головы».
Мабуть, цього достатньо. Достатньо, щоб зрозуміти, що рашисти з надзвичайною точністю описують те, чим займались і займаються самі. Про це навіть їхня кремлівська потвора колись говорила, римуючи слова «обзивається» і «називається».
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!