На росії демократія є виключно фікцією. Це вчергове підтвердила пропутінська «єдіная росія», яка цими днями проводить на окупованій території Херсонської області попереднє голосування. Як цілком очікувано виявилось, думка виборців керівника фейкового обласного відділення «єдіной росії» ігоря кастюкєвіча і його команду зрадників не цікавить зовсім.
Спочатку громадянам пояснювали, що проголосувати можна буде трьома способами: в електронному форматі, з допомогою мобільних бригад і у стаціонарних пунктах. Після того колаборанти деталізували, що на сайті попереднього голосування свій голос можуть залишити лише члени партії. Потім виявилось, що мобільні бригади не так легко побачити. Ну, а далі нашим землякам, які залишились на окупованій території, запропонували єдиний варіант: прийти у стаціонарні пункти і проголосувати знайомим способом – шляхом виставляння хрестиків у паперовому бюлетені.
«Обирайте серцем, – звернувся до громадян каховський гауляйтер павло філіпчук, який на попередньому голосуванні є одним з кандидатів. – Ви можете проголосувати у пунктах стаціонарного голосування з 10.00 до 18.00 протягом всіх днів попереднього голосування: Генічеськ, вул. Соборна, буд. 30, Новотроїцьке, вул. Соборна, буд. 77».


Те, що на окупованому лівобережжі області всього два таких пункти (і обидва розташовані на вулиці Соборній, але у різних населених пунктах) підтвердили згодом у своїх зверненнях й інші колаборанти. І знайти ці пункти не так легко. По-перше, колишніх (тих, які були до декомунізації) назв вулиць «єдінороси» не вказують, тому бабусі і дідусі (головна «рушійна» сила будь-яких виборів) не знають, що у Новотроїцькому – це колишня вулиця Леніна, у Генічеську – колишня Воровського. А ті, які знають, заплутаються з нумерацією будинків.
У Новотроїцькому окупаційна адміністрація пропонує приходити для попереднього голосування у «будівлю сільської ради», хоча у населеному пункті була лише селищна і розміщувалась вона по вулиці Соборній, будинок 73. У будинку ж 77, де «єдінороси» розмістили свій пункт, раніше було управління гуманітарної політики селищної ради.
У Генічеську ситуація не легша – стаціонарний пункт попереднього голосування там сховали у непримітній одноповерховій споруді з сірою брамою (на фото). За роз’ясненнями, куди ж саме йти голосувати особливо запопадливі генічани навіть звернулись до начальника юридичного відділу окупаційної адміністрації і учасника попереднього голосування олександра пінаєва. Той написав відповідь у телеграм-каналі: «Генічеськ, вул. Соборна (Воровського), 30. Сіра металева брама (і хвіртка у ній). Це будівля колишньої екологічної інспекції (через дорогу від колишнього «Ощадбанку» і близько 50 метрів ліворуч у бік світлофора)».
Дорогу колаборант пояснював з єдиною метою: аби громадяни знайшли, як проголосувати за «достойних» кандидатів. Такими він вважає, звичайно, себе, а ще гауляйтерку олену терських, підприємця дмитра булочника, псевдоафганця володимира басова, начальників відділу нерухомості окупаційної адміністрації сергія голякова і відділу молоді олену пісковську.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!