За кумира мав Че Гевару. Тільки сам виявився повним його антиподом. Не Колчак і навіть не Сашко Бєлий місцевого розливу. Просто теж яскраво і гучно жив, а закінчив погано. Вчора в інфопростір увірвалася новина, на яку, здавалося б, чекали всі. Так, смерті херсонському колаборанту кірілу стремоусову бажав багато хто. Це ж треба було так насолити, щоб на рідній землі тобі щодня зичили «задвохсотитися» з переміщенням у пекло! Але от чи дійсно зрадника більше немає? Позаяк вже з перших годин після появи сенсаційної новини стало зрозуміло, що в історії зі стремоусівською ДТП запитань більше ніж відповідей. Аналізуємо найочевидніші моменти.

Так, вже ввечері, гарячими слідами, пропагандисти «РИА новості» оприлюднили фото та відео з місця автотрощі, в якій начебто загинув заступник гауляйтера Херсонщини. «Кореспондент» аж розпинається, доводячи, що броньоване авто, в якому їхав кіріл, підрізала вантажівка.

Швидкість була великою, і, мовляв, це саме через неї в момент удару із «зампредівського» «Лексуса» аж відлетіло шасі… Цікаво, що ані вантажівку-«вбивцю», ані водія, який був у ній за кермом, пропагандисти так і не показали. Пізніше в так званому «мінітерстві охорони здоров’я Херсонщини» заявили, що в ДТП постраждали три автівки. Їх теж ніхто не бачив. Як не бачив і тіла стремоусова. Неетично, але, щоб розвіяти будь-які сумніви, могли б хоч здалеку показати загиблого. А так виходить як у того Станіславського, не вірю і все!

Олії у вогонь підлив і виступ гауляйтера сальдо. Про загибель друга і близького соратника той заявив із підкреслено «невозмутимим» виглядом, так, наче виконував ЦУ ФСБ-шників, слідуючи виданій методичці. Сам кіріл у свій останній день теж записав спіч, для нього традиційний. Розповідав, що «паники нет», «на фронте все под контролем».

Але потім раптом кудись поїхав. У перші години після ДТП звучало, що кіріл мчав у Генічеськ. Пропагандисти заявили, що він прямував у Мелітополь. А сталася ДТП неподалік ринку Цукури на Олешківщині. Локацію, з огляду на дорожні знаки, наявні дивом, ідентифікували місцеві жителі.

Цікаво, що загинув кіріл акурат за кілька годин до оголошення шойгу виведення військ із Херсона. Ані днем раніше, ані днем пізніше, а саме тоді, коли його улюблена рф фактично визнала фіаско, неспроможність утримати загарбане місто. Як пам’ятаємо, кіріл у всіх ефірах волав «россия в Херсоне – навсегда!». На камеру отримував паспорт з двоголовою куркою на палітурці і до цього ж примусив свого старшого сина. Їздив у москву на шабаш у кремлі, де цар-сатана путін «визнав» Херсонщину «частью россии». Словом, всі старання стремоусова перетворилися на мильну бульбашку, пшик, немає в росії Херсона! Як немає й самого кіріла, можливо, немає. З огляду на беззаперечність твердження, що стремоусов таки був майстром провокації (чого тільки варта зрежисована ним стрілянина на брифінгу в пресклубі «Новий день») ніхто не дасть стовідсоткової гарантії, що кіріл, інсценізувавши власну смерть, не втік десь на росію. В його статусі зазвичай розуміють, чим пахне вихід військ з території, де ти «не последнее лицо». З іншого боку, історія з кінцем стремоусова дуже вже змахує на класичний ФСБ-шний маневр – прибрали як відпрацьований матеріал. Хто сумніватиметься в тому, що кіріл «багато знав»? В момент здачі Херсона, коли сам виявився «не у дел», він міг запросто вивалити інформацію, таку невигідну для кремля, особливо, якщо б опинився в руках українських спецслужб. Вантажівка, вона невинна, бо… її просто не існує в природі! За ушкодженнями броньованого авто, залишки якого нам показали на кадрах, це був просто вибух. Так, найімовірніше, «зампреда» підірвали, обставивши інцидент на трасі, як ДТП.

Вишенькою на тортику виглядає посмертне нагородження кіріла стремоусова «орденом за мужество». Указ підписав особисто путін, прямо в день загибелі «верного слуги». Що ж, це теж у традиціях рф – спочатку прибрати, а потім вручати ордени… «із закруткою на спині». Мертвий «герой» – надійний товариш, який не зрадить. «Мечта идиота» збулася. Хотів бути «вместе с россией», з нею і залишився, навіки… Тільки зрадників забувають вже на завтра.

Віра ЯРАЯ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!