«Білий діамант Чорного моря» – написали про курортне село Каланчацької селищної громади Скадовського району окупанти на своєму білборді. А поряд з назвою українського населеного пункту намалювали ненависний всім вільним людям триколор. Проте тварини і птахи читати не вміють і прапорів країн, навіть країн-агресорів, не відрізняють. От і пелікани, які прилітали у Хорли ще до повномасштабної війни, знову завітали до узбережжя півострова Гіркий Кут, на якому розташоване село.

«З кожним роком популяція цих екзотичних птахів у наших краях помітно збільшується, – поділилась радісною новиною у соцмережах окупаційна адміністрація. – Мешканці і гості нашого морського курорту зможуть побачити і сфотографувати цю диковинку». Стосовно гостей, це вони погарячкували: у селі є лише непрохані у російській військовій формі, але їх цікавлять зовсім інші «диковинки».

Ще раніше окупаційний телеканал «Таврия» повідомляв про іншу цікаву новину зі світу тварин – у зоопарку «Асканія-Нова», розташованому недалеко від Хорлів, народився маленький шетлендський поні. Після того про Асканію почали говорити зовсім не у позитивному ключі. У схибленому  міністерстві оборони схибленої росії придумали, що у заповіднику «по заказу США проводились експерименти».

«Незважаючи на спроби співробітників заповідника екстрено знищити відібрані біоматеріали шляхом відключення електроживлення холодильних установок і руйнування кріосховища з рідким азотом, спеціалістами міністерства оборони були виявлені сліди генетичного матеріалу високопатогенного грипу птахів, вірусу хвороби Ньюкасла, авуловірусів», – марив у мікрофон начальник військ радіаційного, хімічного і біологічного захисту ігорь кірілов… 

Стосовно попередньої новини, «Таврия» тоді писала: «Порода шетлендських поні відрізняється самостійністю і великим розумом». Чого не скажеш про рашистів!

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!