Вся Україна дізналася зворушливу історію херсонського лами, якого спіткала така ж доля, як і відомого єнота. Про тварину, вкрадену й вивезену з міста під час окупації розповіли в “Єдиних новинах”.

А починалося все так: у березні 2022-го, коли в Херсон вже вдерлися рашисти, городяни помітили на Бериславському шосе ламу. Налякана тварина у мороз просто вешталася біля “Фабрики”… напівзгорілої, як відомо у ТРЦ був приліт, після чого там виникла пожежа. Хтось випустив звірів з контактного зоопарку, які задихалися в диму. Ламу забрали до себе одні люди, які й звернулися до волонтера. Представник ГО “Місто Сили” Дмитро Сусак хотів забрати тварину просто до себе додому, але там не було умов для її утримання. Тож ламу прилаштував в одній із садиб на околиці міста.

Місцеві, дізнавшись, хто там оселився, почали нести яблука, сіно і т.д. Так Ромчик (у лами вже було прізвисько) і вижив. Його дуже полюбила місцева дітвора. Тварину часто приводили до стадіону, де нею могли любуватися всі охочі.


Влітку волонтерам довелося передати тварину в зоокуток у гідропарку: на цьому наполіг чоловік, який раніше доглядав за Ромчиком. До того ж всі розуміли, що тварині потрібні дещо інші умови.

Ну а восени з ламою сталося те, що сталося: разом з іншими тваринами, ворог вивіз Ромчика з Херсона…
Пізніше лама знайшовся у кримському зоопарку…

“Нам дуже боляче на це дивитися… Сподіваємося, ламу вдасться повернути додому. Бо ж наші волонтери його рятували для того, щоб радував херсонців…”, – написали на сторінці “Міста Сили”.

фото та відео Дмитра Сусака

Марина САВЧЕНКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!