У травні 2022 року 54-річний місцевий житель отримав від окупантів посаду «тимчасово виконуючого обов’язки головного лікаря державної бюджетної установи охорони здоров’я» у Скадовську. Колаборант розпорядився поовести інвентаризацію всього майна, яке перебувало на балансі медзакладу. У подальшому перереєстрував лікарню за російським законодавством. Крім того, слідчі встановили, що підозрюваний агітував персонал переходити в незаконно створену установу, у разі відмови погрожуючи звільненням. Заробітну плату працівникам зрадник виплачував у рублях.
У вересні 2022 року підозрюваний публічно проголосив про проведення незаконного референдуму з питань входження до складу рф тимчасово окупованої території Херсонської області.
Слідчі володіють інформацією, що підозрюваний перебуває на лівобережжі Херсонщини, тож йому заочно повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.111-2 «Пособництво державі-агресору» та ч.5 ст.111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Зраднику світить до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!