Олешки на Лівому березі Дніпра навпроти Херсона майже повністю затоплені внаслідок руйнування дамби Каховської ГЕС. Зв’язок з окупованим містом досить поганий. Багато людей вже другу добу намагаються врятувати своє життя на дахах будинків, у них розряджаються телефони, багато хто не може зв’язатися з близькими і не знає про їх долю.

Жителька Олешок Катерина, якій все ж таки вдалося вийти на зв’язок, говорить наступне:
“Я розкажу ситуацію на 7 липня, бо весь час вона змінюється. Ситуація у нас дуже критична. Залишається невеликий клаптик суші. Але це зовсім маленька ділянка, в центрі і на Житлоселищі. В інших районах вода сягає других поверхів приватних будинків. Люди сидять на дахах і горищі. Багато де є потужна течія. Вона зносить домівки разом з сусідами”.
Катерина говорить – люди намагаються допомагати собі самі, бо більше допомоги чекати нема звідки. Волонтерів, за словами жінки, не пропустили через російські блокпости: “Минулої ночі до нас виїхали волонтери наші з Криму. Вони з човнами – щоб можна було хоч якось евакуювати людей. Але їх зупинили на блок-пості і станом на 15 годину так і не пропустили. Зараз люди самі шукають човни, шукають пальне. І гребців. Але гребти теж неможливо, бо сильна течія перевертає човни. Люди роблять неможливе, щоб врятуватися. Нам дуже потрібна допомога”.
Катерина говорить, що місцеві намагаються зібрати інформацію про сусідів, які опинилися у водяній пастці.

На 15 годину відомо, що найбільше тих, хто потребує допомоги залишаються на горищах і дахах по вулицях Леваневського, провулках Мирному, Кірова, вулиці Нижній, провулку Озерному, вулицях Тимчака та Шевченка. Серед них багато дітей, маломобільних людей похилого віку.
Олеся СКРИПКА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!