Саме так говорить прикордонник з позивним Мальта. Коли загарбники підірвали Каховську ГЕС, чоловік знаходився на бойовому чергуванні, а його оселя, де тимчасово проживали разом із дружиною, опинилася у зоні затоплення.

Разом із побратимами, у вільний від служби час, Мальта допомагає рятувати херсонців, які опинилися в зоні лиха. Каже, що спричинена рашистами катастрофа не зламала наших людей, а навпаки – додала люті та мотивації до дій.

«З кожним днем ми будемо-йти далі і далі до наших кордонів і повернемо усе своє», – каже військовий.

Спільна біда згуртувалися сотні-тисячі небайдужих, які, ризикуючи і не шкодуючи себе, намагаються рятувати людей, тварин, мінімізувати наслідки затоплення. Хороших слів на адресу окупантів люди не знаходять і на те не одна причина. Наприклад, сусід прикордонника Андрій Володимирович розповів, що його будинок, який сьогодні затоплений, до цього був ще й ушкоджений ворожою ракетою.

Серед людей, які потребують порятунку і допомоги переважно люди старенькі, маломобільні, немічні. У їхніх очах – біль і відчай. Що далі? Які ще випробування попереду?

Низький уклін мужнім рятувальникам, військовим, волонтерам, які день і ніч, на знаючи втоми, допомагають мирним людям переживати страшні часи війни, виносять на руках з затоплених територій, а головне – підбадьорюють і вселяють віру у те, що біда мине, Перемога буде за нами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!