За словами скадовського гауляйтера сергія швайка, у місті зараз перебувають 540 евакуйованих з затоплених Голої Пристані і Олешків громадян. Прибувають вони, цитата, «голодні і мокрі».

Спочатку постраждалі, за словами заступниці гауляйтера людмили козлової, яку цитує телеграм-канал окупаційної адміністрації, потрапляють у пункт прийому їжі, де їх реєструють і годують. Їжі, щоправда, там не густо – чай, печиво і «доширак».

Після того громадян направляють у пункт тимчасового розміщення. Але і там рашисти не дають їм спокою. Людям, які втратили все, крім життя, вони вирішили видавати російські паспорти! Подумали, мабуть, що кращого моменту годі і знайти – людина, якій допомогли у біді, почуває себе зобов’язаною. Та і захистити там наших громадян нікому. Тому і погоджуються на написання заяви і фотографування. Як пише прес-служба фейкової адміністрації: «Похилий вік і проблеми зі здоров’ям не є перешкодою для евакуйованих жителів стати громадянами нашої країни. Їм на допомогу приходять мобільні групи міграційної служби».

А про те, наскільки це для окупантів важливо, каже момент на відео окупаційної адміністрація, де білу скатертину для тла на паспортне фото тримає «сам» гауляйтер швайко.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!