БТР окупаційних військ рф під час відступу нісся на великій швидкості й доріг не розбирав – наїхав на Миколу М. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік загинув на місці. Чорнобаївський сільський голова Ігор Дудар (зараз перебуває у Кривому Розі) підтвердив журналісту NewDay ua, що особисті дані земляка й обставини скоєння чергового військового злочину відомі. До прокуратури скерували відповідну заяву.
Після звільнення Чорнобаївки та інших сіл громади таких заяв побільшає. І стосуватимуться вони також завданих рашистами руйнувань інфраструктури. «Як тільки дозволить ЗСУ, наша команда виїде до деокупованої громади для оцінки руйнувань, завданих як приватним оселям, так і соціальним об’єктам. По Чорнобаївці їх масштаби ще тільки належить визначити, а от у селі Посад-Покровському ті руйнування наближаються до ста відсотків. Дуже значні вони і в селі Солдатському», – зазначив Ігор Дудар.
Чорнобаївка зараз: мобільного звязку немає вже тиждень, відсутня електроенергія, зупинилися насоси для підкачки води з артезіанських свердловин, продукти не завозять. Є тільки газ. Проїхати сюди з боку Миколаєва можна, хоч і з труднощами. Тож після звільнення населених пунктів громади команда Ігора Дудара опікуватиметься й доставкою «гуманітарки». З нею проблем не буде: представники кількох доброчинних фундацій вже запропонували свою допомогу в постачанні найнеобхідніших товарів і продуктів мешканцям звільнених територій правобережжя Дніпра.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!