Незважаючи на те, що 12 червня 1990 року росія заявила про вихід зі складу Радянського Союзу, у ній і на окупованих нею територіях аж занадто багато зовнішніх проявів радянських традицій часів брежнєвського застою.

Так, в окупованому Генічеську день росії відзначили масовим виконанням гімну країни-агресора. Співали його майже півтори сотні школярів, а оркестром диригував «сам» «міністр культури області». Місцем для «концерту» обрали пам’ятник біля церкви у Генічеській Гірці, який тамтешні жителі називають «гарматою».

На міському пляжі Генічеська у цей час молодики, яких пропагандисти назвали «студентами кафедри дизайну Херсонського технічного університету», розмальовували триколорами загорожу.

Містом на своїх машинах катались колаборанти та їх помічники, називаючи дійство автопробігом. Після чого урочисто підняли прапор нацистської росії біля райдержадміністрації.

У парку імені Т.Г. Шевченка грав духовий оркестр, а діти збирали мозаїку у вигляді російських символів. «Кожен гість свята отримав мильні бульбашки і повітряну кульку», – звітує у соцмережах про свою «щедрість» «єдина росія». Мильні бульбашки. Як символічно!

Хіба що трішки зіпсував окупантам свято безпілотник, який у цей день кружляв над Північним мікрорайоном Генічеська. Генічани кажуть, що він був не російським.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!