Жіночий Корсунський Богородичний монастир XVIII століття після катастрофи на Каховській ГЕС повністю затоплений і руйнується. Про це заявив гауляйтер Нової Каховки володимир леонтьєв.

«Зараз вода спала, але монастир залишається під водою, – цитує рашиста окупаційне «Херсонське агентство новин». – Монахині раніше виїхали… Зараз там відкрилась велика кількість підземних ходів, і вода пішла вниз. Я думаю, що там будуть руйнування, вже підтоплені всі фундаменти».

Оскільки монастир належить до Новокаховської єпархії православної церкви московського патріархату, окупанти скоріш за все не просто попередили монахинь про вибух на ГЕС, а й самі їх вивезли. У іншому випадку вони б евакуюватись не встигли – від Нової Каховки до Корсунки всього 15 км!

А ще леонтьєв сказав, що воду з монастиря будуть відкачувати, «але це буде непросто. Відкрились промоїни, про які ми не знали». Разом з сумними новинами про промоїни гауляйтер повідомив і радісну: «Наші хлопці з адміністрації провалились туди». Про подальшу долю колаборантів він говорити не захотів.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!